Zoete aardappelfriet

Bij ons staat er maar weinig friet op tafel. Dit komt vooral doordat ik het zelf voor elkaar heb gekregen om de frituurpan stuk te maken. ‘Hoe dan!?’ vraag je je af. Tja onhandigheid suits me (daarover volgt binnenkort nog een blog). Ik heb de frituurpan op het fornuis gezet, terwijl deze nog aanstond. Daar kon de pan niet zo heel goed tegen… En sindsdien is het er nog niet van gekomen om een nieuwe te kopen.

Nu ben ik de laatste maanden wat kilootjes kwijtgeraakt (bijna -10 kilo hieper-de-piep Hurray!) en mijn gezondere lifestyle wil ik heel graag vasthouden. Nu had ik een enorme craving naar friet, maar wilde geen ongezonde versie op tafel zetten. Ik werd dan ook helemaal blij van deze zoete aardappelfriet. Oké, ik combineerde de frieten met truffelmayonaise, terwijl ik ook een yoghurtdip had kunnen maken. Maar truffelmayonaise is zoooo lekker en een klein likje kan toch geen kwaad!?

Zoete aardappelfriet
Write a review
Print
Je hebt nodig voor 4 personen
 1. 1 kilo zoete aardappel
 2. 1 teen knoflook
 3. 2 el maizena
 4. 1 tl milde paprikapoeder
 5. zeezout
Dit ga je doen
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Was de zoete aardappelen grondig en snijdt ze in lange frieten van ongeveer 1 cm breed.
 3. Leg ze in een kom water, roer ze om en laat ze dan uitlekken. Droog ze grondig af in een schone theedoek.
 4. Doe de frieten in een kom en schep de overige ingrediënten erdoor en schep het geheel goed om.
 5. Verdeel de frieten over een met bakpapier bekleedde bakplaat, maar zorg er wel voor dat ze elkaar niet overlappen. Bak ze in 40 minuten crispy en goudbruin.
 6. Enjoy!
The Girl Cooks http://www.thegirlcooks.nl/