Makkelijke rijstschotel

Op woensdag gaan we voor makkelijk. Woensdag is altijd mijn drukste dag van de week. Hoewel ik op deze dag niet werk, maar een vrije dag betekend voor mij altijd: rondrennen en ervoor zorgen dat iedereen op de juiste plaats op de juiste tijd is. Op hectische dagen zoals deze, hou ik van makkelijke gezonde maaltijden. Deze makkelijke rijstschotel is easy-peasy te maken en niet onbelangrijk: heel erg lekker! Het is een vegetarisch recept, maar bevat wel ei. Hoewel ikzelf geen vegetariër ben, sla ik met regelmaat vlees een dagje over en dan is dit recept gewoon perfect.

Makkelijke rijstschotel
Write a review
Print
De ingrediënten voor 4 personen
  1. 300 gram basmatirijst
  2. 1 Chinese kool
  3. 1 ui
  4. blik tomatenblokjes
  5. 3 eieren
  6. 1 eetlepel Curry Madras (kruidenmix van Jonnie Boer)
  7. handvol pinda's
  8. olijfolie
  9. peper en zout
Dit ga je doen
  1. Breng in een pan ruim water aan de kook. Voeg de basmatirijst toe en kook deze in ongeveer 8-10 minuten gaar. Laat uitstomen.
  2. In de tussentijd hak je de pinda's fijn en rooster deze in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Vervolgens snijdt je de chinese kool fijn. Was deze grondig in een vergiet. Snipper de ui.
  4. Verhit een hapjespan met olijfolie. Fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de chinese kool toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng de pan aan de kook, dek de pan af en laat voor ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Voeg de rijst toe aan het tomatenmengsel en voeg de curry madras en de eieren toe. Roer goed totdat het ei stolt.
  6. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de pinda's.
  7. Enjoy!
The Girl Cooks http://www.thegirlcooks.nl/