Italiaanse burger

Vrijdag is bij mij een soort van cheatdag. Heel de week probeer ik lekker en gezond te eten en op vrijdag is dat bij ons gewoon net wat losser. Dan maken we makkelijke, maar soms net wat meer foute gerechten. En wat doe je als je zin hebt in een van het vet druipende McDonalds burger? Normaal zou ik aan mijn craving toegeven en zijn de kids ook wel snel over te halen voor zo’n ongezonde hap. Maar 10 kilo lichter en een volle groentela deden mij van gedachte doen veranderen. Een burger maken, dat kan ik best zelf! Hoewel ik nog nooit zelf hamburgers had gemaakt, blijkt dit helemaal niet zo moeilijk. En niet zo moeilijk, daar hou ik van.

Jullie hebben vast gemerkt dat ik de laatste weken ietwat in Italiaanse sferen was en dus is mijn koelkast overstelpt met Italiaanse smaken: pesto, tomaat, mozzarella, pijnboompitten. Ik mixte deze ingredienten bij elkaar en wat krijg je dan? Een hemelse Italiaanse burger. Die wil je maken!

Italiaanse burger2

Italiaanse burger3

Italiaanse burger
Write a review
Print
Je hebt nodig
  1. 500 gram half-om-half gehakt
  2. 4 ciabattabroodjes
  3. 4 tomaten in dunne plakken
  4. handvol rucola
  5. 1 bol mozzarella in dunne plakken
  6. 4 el pesto
  7. 4 el pijnboompitten
  8. 4 el truffelmayonaise
  9. 1 el paprikapoeder
  10. 1 el oregano
  11. 1 ei
  12. Olijfolie
  13. peper en zout
Je gaat doen
  1. Meng het gehakt met het ei, de paprikapoeder, de oregano en peper en zout. Maak er kleine platte burgertjes van met de palm van je hand en zet deze voor een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  2. Bak de ciabatta's af volgens aanwijzing op de verpakking.
  3. Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten goudbruin.
  4. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de hamburgertjes in ongeveer 8 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
  5. Ondertussen bestrijk je de ciabatta's met truffelmayonaise en vervolgens leg je hierop de rucola.
  6. Dan stapel je verder door de hamburgertjes op de broodjes te leggen.
  7. De mozzarella en tomaat leg je daar dakpansgewijs bovenop en als laatste doe je een beetje pesto er op. Strooi er de pijnboompitten overheen en: Enjoy!
The Girl Cooks http://www.thegirlcooks.nl/