Bramentaart

Zoet | 24/08/2015 | By

I weet het. Ik poste blauwe bessentaartjes net custard afgelopen zaterdag en deze bramentaart lijkt er wel een beetje op. Een beetje dan, want de smaak is heel anders. Net zo lekker, dat wel. Ik kan gewoon niet stoppen met het gebruiken van al dat heerlijke zomerse fruit in mijn gerechten. Het is gewoon te lekker.

Er zit een verhaal achter deze bramentaart. Mijn buurman heeft een groentetuin. Al jaren verrast hij ons met zijn eigen verbouwde groente. Heerlijk, uiteraard! Laatst mochten dochter- en zoonlief met hem mee om bramen te plukken en om te zien waar groente nou echt vandaan komt. Met tassenvol goeds kwamen ze thuis. Vol enthousiasme ging ik ermee aan de slag. Ik bedacht me dat het tijd was om de buurman eens te bedanken voor al het lekkers en dat deed ik met deze ‘thankyou!’ bramentaart. Het recept kwam ik online tegen en komt uit Rutger bakt. Hoewel ik Heel Holland Bakt compleet gemist heb (note-to-self: ik ga kijken!), werd ik wel heel blij van dit recept, want: zelfs ik kan het! En jij dus ook. 🙂

Bramentaart
Write a review
Print
Benodigdheden
  1. Voor de bodem
  2. 200 gram bloem
  3. 1,5 theelepel bakpoeder
  4. 145 gram zachte boter
  5. 80 gram kristalsuiker
  6. 65 gram bruine basterdsuiker
  7. 1 eidooier
  8. 1 tl vanille aroma
  9. snufje zout
  10. Voor de vulling
  11. 150 gram spijs
  12. 1 ei
  13. 100 gram zure room
  14. 200 gram mascarpone
  15. 80 gram honing
  16. 300 gram bramen
Dit ga je doen
  1. Meng alle ingredienten voor de bodem in een kom. Kneed totdat het volledig gemengd is en het een deegbal vormt. Wikkel in vershoudfolie en zet een uurtje in de koelkast
  2. Kneed het spijs los met het ei. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.
  3. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot het net iets groter is dan de onderkant van je bakvorm. Hevel de lap over naar de bakvorm en vouw het teveel naar binnen, zodat je een opstaande rand krijg van 1 à 2 cm (dit ging bij mij overigens compleet mis, niet het uitrollen hoor, maar de lap overhevelen naar de bakvorm..).
  4. Smeer het spijs over de bodem en laat de rand hierbij vrij. Bak de bodem voor ongeveer 25 minuten in de oven. Vervolgens laat je de bodem volledig afkoelen, voordat je de rest van de vulling er in doet.
  5. Meng in een ruime kom de mascarpone met de honing en de zure room. Giet dit mengsel over de taartbodem. Zet de taart een aantal uren in de koelkast.
  6. Versier de taart met de bramen en strooi er wat poedersuiker overheen.
  7. Enjoy!
The Girl Cooks http://www.thegirlcooks.nl/
Tags: , , ,