Barbecue aardappelsalade

Barbecue | 21/08/2015 | By

Een barbecue is geen barbecue zonder een aardappel- of huzarensalade. Mijn moeder maakte vroeger thuis de mooiste salades voor bij de barbecue. Compleet opgemaakt, zoals je dat in de jaren 70 veel zag. Hoewel ik nooit echt een grote liefde heb gehad voor deze salades, horen ze er toch gewoon bij. Op het moment dat we werden uitgenodigd voor een barbecue met vrienden (je weet wel, zo’n Amerikaanse barbecue waarbij iedereen wat meeneemt) besloot ik zelf de keuken in te gaan om een barbecue aardappelsalade te maken. Ik gooide wat ingrediĆ«nten bij elkaar, waarvan ik dacht dat het wel lekker zou zijn, en zo ontstond toch eigenlijk een best wel goddelijke salade. De goddelijkheid komt mede door de dressing: griekse yoghurt en truffelmayonaise. Need I say more!? Uhuh..

Hoewel ik deze salade nu stigmatiseer tot een barbecue salade, kun je deze salade natuurlijk ook prima meenemen bij een gezellige picknick (dan wordt het gewoon een picknick salade), of je kunt het gewoon als een zomerse salade eten (dan wordt het een zomerse salade..) of gewoon at any time eten (dan wordt het een any time salade). Hoe dan ook: dat deze aardappelsalade een succes zal zijn is gegarandeerd!

Barbecue aardappelsalade
Write a review
Print
Je hebt nodig
 1. 600 gram gekookte aardappelen
 2. 8 kleine of 4 grote augurken
 3. 4 el augurkenvocht
 4. 1 rode ui
 5. 2 teentjes knoflook
 6. 10 takjes bladpeterselie
 7. 3 el griekse yoghurt
 8. 3 el truffelmayonaise
 9. 125 gram bacon
Dit ga je doen
 1. Snij de gekookte aardappelen in plakjes. Snij de augurken in klein en snipper de ui. Pers of snijd de knoflook in kleine stukjes. Snij de bladpeterselie fijn.
 2. Doe de aardappelen, augurken, ui, knoflook en het grootste gedeelte van de bladpeterselie in een saladekom.
 3. Bak de bacon uit in een droge koekenpan.
 4. Maak ondertussen een dressing van de griekse yoghurt (ik gebruikte de 0% vet versie), truffelmayonaise en het augurkenvocht.
 5. Schep de dressing door de salade en voeg het uitgebakken spek erbij.
 6. Garneer de salade met de overgebleven bladpeterselie.
 7. Enjoy!
The Girl Cooks http://www.thegirlcooks.nl/