About The Girl

About The Girl

Hoi en welkom op mijn foodblog!
Ik ben Petra en deze site is mijn plekje waar ik mijn liefde voor schrijven, koken en eten deel.

Ik ben getrouwd met Stephan en samen hebben we twee kindjes: Raphaël van 5 en Bernice van 3 jaar oud. Stephan kijkt op de achtergrond wel eens mee naar het technische gedeelte van thegirlcooks.nl (zonder hem had mijn blog nooit bestaan, thanks schat!). Daarnaast is IMG_20150723_133523Stephan samen met Raphaël en Bernice onderdeel van het thegirlcooks-test crew. Zij zijn de lucky bastards die alles mogen proeven en geloof me..Ze zijn kritisch! Alleen als het merendeel voor is komt een recept op de site.

Naast mijn blog, m’n kids en husband, vul ik mijn doordeweekse dagen met werken. Ik werk op de klantenservice van een kinderopvangorganisatie. Dat doe ik nu reeds 5 jaar met heel veel plezier.IMG_20150510_113538

Op food gebied ben ik een echte lekkerbek. Ik ben niet educatief onderlegd op dit vlak, maar deel gewoon wat ik lekker vind. Mijn recepten zijn praktisch en lekker, vaak gezond, maar niet altijd. Onder mijn favorieten tref je chocola, sushi en pasta’s.

Mijn blog is mijn hobby. Ik vind het heerlijk om foto’s te maken, heerlijk te koken en bakken en dat met anderen te delen. Door te bloggen trigger ik mezelf om meer te leren over eten en hoe je het maakt en hoop ik jullie te inspireren zelf in de keuken aan de slag te gaan.

IMG_20150723_181903Vaak krijg ik de vraag hoe ik zelf aan mijn recepten kom. Ik haal inspiratie uit magazines, social media, menu kaarten en van vrienden en familie. Vaak is het een bepaald plaatje of ingrediënt wat mij triggerd om zelf met een recept te komen. Kooktechnieken zoek ik op op internet, om er vervolgens een recept bij te bedenken. Soms gebruik ik recepten van anderen, maar dan zal ik altijd de bronvermelding in mijn blog erbij zetten.

Ideeën en suggesties zijn hartstikke welkom!
Mochten jullie suggesties en ideeën hebben voor mijn blog, dan kun je me e-mailen via info@thegirlcooks.nl of gebruik het contactformulier.